nvovaikamskonfederacija11@gmail.com

Naujienos

Akimirkos iš „Geriausio Vaiko Draugo 2023“ apdovanojimų ceremonijos

Prireikė laiko emocijoms nuslūgti… Šiandien galime su Jumis visais pasidžiaugti, kad jau 17-ąjį kartą NVO vaikams konfederacija pagerbė Geriausius Vaikų Draugus! Per visą šį laikotarpį „Geriausio Vaiko Draugo“ statulėlės buvo išdalintos maždaug 100 žmonių. COVID-19 laikotarpiu, kai šventės dvasią buvo stengiamasi ištransliuoti per ekranus, apdovanojimai buvo įteikti Lietuvos gydytojams, kurie pandemijos metu, nepaisydami pavojų savo sveikatai, gydė vaikus ir teikė šeimoms kitą gyvybiškai svarbią pagalbą.

Nors š. m. lapkričio mėn. 20 d. „Geriausio Vaiko Draugo 2023“ apdovanojimai įgijo kitokių spalvų ir buvo rengiami partnerystėje su Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Vilniaus miesto savivaldybe, didžiuojamės, kad ir toliau galime puoselėti šią nuostabią tradiciją.

Pirmą kartą kandidatų teikimas ir balsavimas vyko pasitelkiant socialinius tinklus, kuriuose buvo galima palaikyti vieną iš 11 pasiūlytų vaikų draugų. Į balsavimo procesą įsitraukė daugiau nei 500 žmonių, kurio metu buvo išrinkti 5 „Geriausi Vaiko Draugai“. NVO vaikams konfederacija apdovanojimus įteikė Ievai Šuipei (iniciatyvos „Niekieno vaikai“ ir organizacijos VšĮ „Savanoriai vaikams“ vadovei ir vienai iš kūrėjų), Elenai Antanavičienei (Kauno Pal. Jurgio Matulaičio parapijos vaikų gerovės klubo „Centriukas“ darbuotojai ir karitatyvinės veiklos koordinatorei), Gabrieliui Kranauskui (vaikų dienos centro „Rainos svajonės“ savanoriui), Svajonei Rainienei (vaikų dienos centro „Rainos svajonės“ steigėjai) bei Zitai Tomilinienei (Krizinio nėštumo centro įkūrėjai).

Tuo tarpu Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba apdovanojo Dainių Sinkevičių, naujienų portalo „Delfi“ specialųjį korespondentą, o Vilniaus miesto savivaldybė pasveikino Gitą Jonušienę, Vilniaus miesto savivaldybės Socialinės gerovės skyriaus Pagalbos vaikui ir šeimai poskyrio vyriausiąją specialistę.

Vienas labai svarbus šio renginio aspektas – pagerbti žmones, aktyviai prisidedančius prie pilnavertiško vaikų gyvenimo ir jų gerovės kūrimo. Kartais mes užmirštame pasakyti „ačiū“, tad „Geriausio Vaiko Draugo 2023“ apdovanojimais norėjome visiems dar kartą padėkoti už tyliai atliekamus žygdarbius, kuriuos būtina atskleisti plačiajai visuomenei. Aplink mus yra tiek daug nuostabių didvyrių, kurie savo kasdieniu darbu nepaliaujamai stengiasi padėti vaikams.

Dalinamės renginio akimirkomis. Nuotraukų autorius – fotografas G. Jauniškis.