nvovaikamskonfederacija11@gmail.com

Naujienos

Kviečiame siūlyti Geriausio Vaiko Draugo kandidatūras

NVO vaikams konfederacija (toliau – Konfederacija) šiuo metu yra vienintelė nacionalinė skėtinė nevyriausybinė organizacija, kurios pagrindinė misija – Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo stebėsena Lietuvoje. Nuo savo steigimo pradžios, 2005 m. kovo mėn. 1 d., Konfederacija puoselėjo puikią tradiciją ir kiekvienais metais, birželio mėn. 1 d., minėdama Tarptautinę vaikų gynimo dieną, organizavo įvairius šventinius renginius vaikams „Vaikų žvaigždynas“. Jų metu vaikai ir juos lydintys suaugusieji lankėsi koncertuose, spektakliuose, dalyvavo šventinėse eisenose ir kitose veiklose. Nuo 2006 metų, „Vaikų žvaigždyno“ šventinių renginių metu, buvo įteikiami Geriausio Vaiko Draugo apdovanojimai tais metais labiausiai Lietuvos vaikams nusipelniusiems asmenims. Visas Geriausio Vaiko Draugo kandidatūras siūlė ir rinko Konfederacijos nariai, vaikai. Per šiuos metus, apdovanojimus gavo dešimtys pedagogų, socialinių darbuotojų, politikų ir mokslininkų. Konfederacija labai brangina ir tęsia šią puikią tradiciją. Net ir COVID 19 karantino metu, mes įvertinome mūsų gydytojus, kurie pasiaukojančiai dirbo gydydami mažuosius pacientus.

Šiuo metu, kai vyksta baisus karas Ukrainoje, Konfederacija, kartu su kitais partneriais bei Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, priėmė sprendimą neminėti Tarptautinės vaikų gynimo dienos birželio 1 d., kai šią dieną mini Rusija ir jos satelitai. Buvo nuspręsta Vaiko dieną perkelti į trečią gegužės penktadienį, o lapkričio 20 d., kartu su kitomis ES šalimis, minėti Tarptautinę vaiko dieną, primenant Vaiko teisių konvencijos svarbą Lietuvos vaikams.

Š. m. lapkričio mėn. 20 d., Konfederacija, partnerystėje su Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Vilniaus miesto savivaldybe, pagerbs tuos, kurie savo gyvenimą ir darbinę veiklą skiria Lietuvos vaikams. Minėdami Tarptautinę Vaikų dieną, planuojame įvairius renginius Vilniaus miesto Rotušėje, tame tarpe ir Geriausio Vaiko Draugo apdovanojimų teikimą tiems, kurie 2023 m. labiausiai nusipelnė Lietuvos vaikams. Visos apdovanojimų kandidatūros bus siūlomos nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su vaikais ir vaikų labui bei partnerių organizacijų, reitinguojamos viešai. Iš visų pateiktų kandidatūrų bus atrinkti penki Geriausi Vaiko Draugai. Visa apdovanojimų ceremonija bus transliuojama LRT.

Prašytume Jūsų aktyviai dalyvauti, teikiant Geriausio Vaiko Draugo 2023 metų kandidatūras. Tą galite padaryti iki š. m. spalio mėn. 31 d., 17 val., paspaudę čia.

Nepamirškite pridėti trumpą aprašymą, kodėl šis kandidatas vertas šio garbingo apdovanojimo.